Spil Smart logo

FAQ

Her på siden finder du svar på en række generelle spørgsmål, som vi løbende samler ind fra folk der skriver og ringer til os med gode spørgsmål 🙂

Du er meget velkommen til at skrive til os hvis du ikke finder svar herunder på dit spørgsmål.

Det har spørgsmål har vi så meget svar til at vi har lavet en hel side kun til det ?

Læs om hvorfor vi synes du skal vælge os her 

Du har adgang til alt materiale til enten, indskoling, mellemtrinnet og/eller 7.-8. klasse valgfag, afhængigt af hvad hvilken licens I køber, i øvrigt i tæt samarbejde med brugerne af Spil Smart portalen.

Bestil årslicens her

Ja, med vores licenser til indskoling, mellemtrinnet og valgfag fuldt dækkende

Derudover gør vi meget ud af hele tiden at være helt opdateret ift. EMU og de nyeste direktiver. Den ene af vores forfattere, Liv Beck underviser som lektor på Absalon i Roskilde på musiklinjen og er derfor naturligt nok, altid helt opdateret.

Hvis I har 2 klassetrin med 3 spor og 1 klassetrin med 4 spor, skal du vælge 3 spors årslicens, hvis det er omvendt således I har 2 klassetrin med 4 spor og et med 3 spor, skal du vælge 4 spors årslicens.

Ovenstående gælder både indskoling og mellemtrin.

Al kopiering, analogt og digitalt, af materialerne på Spil Smart Portalen, eller dele deraf er tilladt i henhold til undervisningsinstitutionens aftale med Copydan Tekst & Node. Kopiering, der går ud over begrænsningsreglerne i aftalen med Copydan Tekst & Node, kan alene finde sted efter forudgående aftale med licensgiver.”

Læs mere på Copydan Tekst & nodes hjemmeside

Efter køb vil du modtage en ordrebekræftelse. Så snart vi har set din ordre igennem og tjekket at alt er som det skal være, sender vi dig en faktura og giver dig adgang til alt materialet.

Der går typisk 2 hverdage før du har adgang.

Køber du årslicens i et indeværende skoleår inden marts måned, gælder det kun i dette skoleår, med mindre andet er angivet på hjemmesiden fx i forbindelse med særlige kampagner.

Køber du efter marts i et indeværende skoleår, vil du få adgang i resten af skoleåret, samt det næste skoleår, med mindre andet er angivet på hjemmesiden fx i forbindelse med særlige kampagner.

Vi kan oprette unilogin’s til det antal musiklærere I er på skolen, samt et elev login til hvis eleverne skal tilgå materialet på skolens iPads, eller andre enheder. Som standard opretter vi altid til både elever og undervisere.

Vi har et professionelt firma til at stå for vores IT sikkerhed på vores portalplatform. De sørger konstant for at opdatere vores platform således der er lukket så godt af som det nu er muligt ift. hackere og sikkerhedsbrud. Vi lever selvfølgelig også op til de gældende GDPR regler, dette kan du læse om under handelsbetingelser.

Når en skole får adgang til vores portals indhold er det enten via unilogin eller alm. Login, de fleste bruger unilogin. Nogle skoler ønsker dog ikke unilogin da de måske skal dække flere skoler eller lignende.

Hvis du har problemer med at logge in, skyldes det meget sjældent noget på vores hjemmeside, den er altid opdateret til de nyeste browsere og enheder samt styresystemer. Det skyldes næsten altid noget andet.

  1. Det første du bedes tjekke er om din skole har fået oprettet en bruger til din email. I fald det ikke er sket, bedes du sende os en email på info (@) spil-smart.dk.
  2. Ved du derimod at din email er oprettet til en bruger, så har du modtaget en email med instruktion i at logge in – tjek evt. dit spam filter – kan du stadig ikke finde den email, er det nemmeste at du genererer et nyt password, altså nulstiller og selv vælger et nyt password.
    Du laver et nyt password her
  3. I nogle tilfælde kan det også skyldes nogle lokale restriktioner på dit netværk, hvis du har mistanke om det, er det altid lettest at tage fat i din IT ansvarlige da vi intet kan gøre hvis det er tilfældet.
  • At inspirere både elever og lærere til at spille nutidig musik og derigennem motivere eleverne til at opdage musikkens mange glæder  gennem sammenspil i grundskolen.
  • Alle sangene i bogen er arrangeret, noteret og beskrevet ud fra samme skabelon og fremgangsmåde til indstuderingen. Trommerytmen er endda nøjagtig ens gennem alle sangene.
    Det betyder, at eleverne efter at have spillet bare ét Spil Smart-arrangement, genkender processen, figurerne og rytmen, hvilket giver tryghed og overblik og gør, at indstuderingen går hurtigere allerede ved anden sang.
  • Vi har gjort det forberedende og tidskrævende arbejde der ligger i at finde de populære sange som børnene kender rigtig godt, testet dem af i klasserummet, færdigarrangeret dem og tilpasset dem til mellemtrinnet, samt lavet udvidet arrangementer oveni grundarrangementet.

Sang, klaver, guitar, bas, trommer og percussion samt andre relevante instrumenter.

Sådan startede vi egentlig også ud, men for at følge med hele forlagsbranchen, og den digitalisering af skoleområdet der er og har været i gang længe, så vi en række fordele i at vælge bøger og enkelt downloads fra og satse på en portal med adgang til at streame alt materialet.

De fleste skoler og lærere i dag er helt vant til at have en portallicens til de forskellige fagområder, vores musiklærer-kunder derude har også efterspurgt det længe og derfor ser vi heller ingen grund til at holde fast i den “gamle” model og vi kan ikke gøre begge dele.

Oveni får vi samtidig muligheden for at udvide med en række nye musikfagsforløb med den særlige “Spil Smartske” tilgang til materialer. Det er en udvikling og udvidelse af vores udgivelses univers, vi længe har haft i støbeskeen, og med denne udvidelse af Spil Smart Portalen blev der en åbning til at forfølge den vision og lancere en helt ny portal der dækker hele musikfaget i grundskolen.

Og, så har vi de sidste par år, ligesom mange andre forlag, oplevet en markant nedgang i Copydan indtægt fra de materialer vi har solgt hidtil, både som download og som bøger. Og da vi fx benytter nye hits til arrangementer som er rigtigt dyre i royalties til forlag og komponister, er det desværre ikke en gangbar forretningsmodel at sælge et download til 38 dkk eller en enkelt bog hvor begge vil blive kopieret igen og igen og som vi får meget lidt Copydanvederlag fra. Før i tiden kunne dette godt lade sig gøre da kompensationen fra Copydan var ok, men som sagt er den mere eller mindre forsvundet.

Vi forstår selvfølgelig at det kan være uhensigtsmæssigt for nogle brugere derude, som må vælge Spil Smart fra af økonomiske årsager og det beklager vi selvfølgelig.  Men vi må og skal følge med udviklingen og behovet derude, ellers overlever vi ikke som et lille uafhængigt forlag.

Spil Smart Portal årslicensen er til orientering pt. den billigste af alle portal licenser til musikfaget på det danske marked.

Vi får mange henvendelser fra kommuner og skoler der spørger til om de skal/kan indgå databehandleraftale med Spil Smart Portalen når de køber adgang.

Det korte svar er, at det ikke er nødvendigt da vi ikke får adgang til persondata på brugerne når de logger ind og bruger Spil Smart Portalen.

Læs mere uddybende om datasikkerhed og behandling af personoplysninger her

Ja, det har vi, eller vi har en skitse til en årsplan som du kan bruge som udgangspunkt som du nu har lyst til.

Se for indskolingen her

Se for mellemtrinnet her

Se for valgfag her

Ja det kan du, vi opretter som standard unilogin.

Ønsker du/I ikke at bruge unilogin er dette helt ok, vi tilbyder begge dele.

Ja, du finder alle materialer på MoMo, Meebook og Min Uddannelse. Sig endelig til hvis du mangler et forløb et af stederne.

Bruger din skole andre læringsplatformer end de 3 nævnte, så er det relativt let at oprette vores forløb med links til opgaver og forløb da vi på vores portal har alle forløb liggende som enkelt sider/produkter på vores portal – lidt lige som en webshop.

Det gør det langt lettere at linke til de relevante forløb inde i elevplanen, se fx vores valgfagsforløb om cubansk musik og cubansk musikhistorie

 

Ja, du kan se hvilke fælles mål der er tilknyttet de enkelte forløb, det ses tydeligt under billedet på siden for forløbet.

Ja, din skole kan få rabat, men kun efter noget for noget princippet 🙂

Vi har lavet en rabatmodel hvor der gives rabat efter hvor meget du køber hos os. Jo flere portaler, jo mere rabat.

Læs om priser og rabatter her

VIGTIGT:
Når du bestiller en årslicens til Spil Smart bliver du altid oplyst om betingelserne i både ordrebekræftelse og efterfølgende velkomst e-mail.
Det er dit og din skoles ansvar at læse betingelserne igennem, således du og din skole er klar over hvad vilkårene er.

Sådan står der i handelsbetingelserne:

4. c. Licens/abonnementsperioden:

Perioden for en årslicens følger et skoleår, altså fra 1. august til 31. juli. I nogle tilfælde kan et abonnement træde i kraft før 1. august ifm. førstegangskøbere og særlige kampagner herfor.

Et abonnement/licens er løbende og faktureres forud en gang om året, med mindre andet er aftalt med Kundeservice. Dog faktureres der med det samme, første gang en skole bestiller årslicens.

Ved udløbet af perioden forlænges abonnementet automatisk med en ny periode ud fra den til enhver tid gældende prisliste, hvis ikke abonnementet opsiges med min. 2 måneders varsel til udløbet af abonnementsperioden, altså senest d. 30.05.