Spil Smart logo

7.-8. klasse valgfag

I Spil Smarts valgfagsportal, finder du al det materiale du skal bruge til din undervisning i valgfaget musik. Materialet er udviklet til udskolingen.

Alle materialer er fremstillet af lærere der selv har undervist i valgfag og haft elever til prøven.
Alt materialet er ledsaget af lærervejledninger, instruktionsvideoer, lydtracks, billedmateriale.

Til brug for undervisning i musikforståelse og din forberedelse til mundtlig prøve, finder du under fanen “Musikforståelse” en række forløb i de 5 vidensområder: Musikliv, Musikoplevelse, Musikanalyse, Musikhistorie, Musik i medier. Hvert vidensområde har sin egen serie.

Under fanen “Sammenspil- og kor” finder du masser af sammenspils- og korarrangementer af nye og gamle numre. Sammenspilsarrangementerne er niveaudelte, så begyndere og øvede kan spille sammen. Arrangementerne indeholder: tekst, noder, tabs, øvetracks, instruktionsvideoer, form og en vejledning til læreren.

I de store forløb under fanen “Rundt om”  kommer du hele vejen rundt i et musikalsk emne. Både musikalsk skaben, musikudøvelse og musikforståelse er inddraget. Emnerne kan være alt fra musikkens verden: En musikhistorisk periode, et nummer eller en musikalsk disciplin som fx. improvisation. Et “Rundt om” forløb er en mulighed for at gå i dybden med et emne og blive klogere, dygtigere og mere bevist om, hvad det er man foretager sig, rent musikalsk.

Valgfag afsluttes med en prøve og under fanen “Valgfagsprøven 8. klasse” finder du en udførlig køreplan for din undervisning i valgfaget hen mod prøven. Din sikkerhed for at du kommer ud i alle de hjørner af faget der er påkrævet.