Spil Smart logo

Ny FAQ

Her på siden finder du svar på en række generelle spørgsmål, som vi løbende samler ind fra folk der skriver og ringer til os med gode spørgsmål 🙂

Du er meget velkommen til at skrive til os hvis du ikke finder svar herunder på dit spørgsmål.

 

Hvad har jeg adgang til med en Årslicens?

Du har adgang til alt materiale, både det som var online da du købte adgang og det som kommer løbende op, iøvrigt i tæt samarbejde med brugerne af Spil Smart portalen.

 

Må jeg printe og kopiere arrangementerne til undervisningen?

Alt Spil Smart materiale, både fysisk og digitalt må kun printes og kopieres på skoler, institutioner eller virksomheder, der er dækket af kopieringsaftalen med Copydan Tekst & Node og kun inden for kopieringsaftalens rammer. Du skal huske at indberette din kopiering til Copydan, såfremt I er indberetningsskole.

Hvis I er indberetningsskole, så HUSK også at I skal indberette digital kopiering fuldstændig ligesom fysiske kopier og print. Det kan fx være når/hvis en hel klasse ser et arrangement på smartboardet.

Du kan læse mere om reglerne for kopiering her

Læs om regler digital kopiering her

 

Hvorfor kan jeg ikke købe enkelt downloads og/eller bøger?

Sådan startede vi egentlig også ud, men for at følge med hele forlagsbranchen og den digitalisering af skoleområdet der er og har været igang længe, så vi en masse fordele i at vælge bøger og enkelt downloads fra og satse på en portal med adgang til at streame alt materialet.

De fleste skoler i dag er helt vant til at have en portallicens til de forskellige fagområder og derfor ser vi heller ingen grund til at holde fast i den “gamle” model og vi kan ikke gøre begge dele.

Derudover oplever vi en markant nedgang i Copydan indtægt fra de materialer vi har solgt hidtil, både som download og som bøger. Og da vi fx benytter nye hits til arrangementer som er rigtigt dyre i royalties til forlag og komponister, er det en umulig forretningsmodel at sælge et download til 38 dkk som vi aldrig får et eneste Copydan vederlag fra.

 

Hvad er hovedessenserne i Spil Smart sammenspil og sang arrangementer?

  • At inspirere både elever og lærere til at spille nutidig musik og derigennem motivere eleverne til at opdage musikkens mange glæder  gennem sammenspil i grundskolen.
  • Alle sangene i bogen er arrangeret, noteret og beskrevet ud fra samme skabelon og fremgangsmåde til indstuderingen. Trommerytmen er endda nøjagtig ens gennem alle sangene.
    Det betyder, at eleverne efter at have spillet bare ét Spil Smart-arrangement, genkender processen, figurerne og rytmen, hvilket giver tryghed og overblik og gør, at indstuderingen går hurtigere allerede ved anden sang.
  • Vi har gjort det forberedende og tidskrævende arbejde der ligger i at finde de populære sange som børnene kender rigtig godt, testet dem af i klasserummet, færdigarrangeret dem og tilpasset dem til mellemtrinnet, samt lavet udvidet arrangementer oveni grundarrangementet.

Hvor kan jeg se eksempler på materialerne?

På nogle af vores forløb kan du se et begrænset eksempel på via knappen “Eksempel”

Bemærk: da Spil Smart arrangementerne er simpelt og skarpt bygget op, kan vi desværre ikke vise eksempler af HELE arrangementet, men kun et uddrag hvor vi fx skjuler nogle af akkorderne. Ellers giver vi vores store arbejde med at udvælge og arrangere sangene så de passer til mellemtrin niveau, væk gratis.

 

Hvilket niveau er materialerne på?

Alle arrangementerne går fra nybegynder op til øvet for elever i mellemtrinnet og valgfagselever.
Der er grundarrangement for begynderne og udvidet arrangement for de som er let øvet og op.

Musikfagsmaterialerne er også til mellemtrinnet og valgfag afhængig af din licens og du kan på hver enkelt produktside for det enkelte forløb se både niveau, anslået lektionstid og forberedelsestid.

 

Hvilke instrumenter indgår i sammenspilsarrangementerne?

Sang, klaver, guitar, bas, trommer og percussion og andre instrumenter.